Het belang van hoogwaardige kwaliteit van product en expert

Kwaliteit boven kwantiteit; het is een filosofie waarop veel bedrijven zich baseren. Maar waar spelers in andere branches daar uiteindelijk niet altijd aan vast hoeven te houden, is de productkwaliteit van hulpstoffen en de knowhow van diegenen die ermee werken in ons vakgebied steeds opnieuw van levensbelang. Het mag gezegd: voor kwaliteit kiezen is niet altijd goedkoop. Maar in deze blog lees je waarom wij toch nóóit van ons standpunt afwijken en blijven kiezen voor de beste producten en professionals.

Enkel reagentia met de best mogelijke productkwaliteit

Een IVD-product bestaat uit verschillende componenten. Werken wij aan de ontwikkeling van een immuuntest, dan screenen wij alle te gebruiken materialen op verschillende vlakken. Want zijn onze materialen en reagentia niet van de meest hoogstaande kwaliteit, dan beïnvloedt dat de prestaties van het eindproduct. Er kunnen dan bijvoorbeeld afwijkingen in de waarden ontstaan. Iets wat in onze ogen alarmerend is en totaal onwenselijk. Én iets waar de klant op de lange termijn absoluut niet mee geholpen is.

Het werken met enkel de beste professionals maakt daarbij dat het productontwikkelingsproces uiterst vakkundig, efficiënt en optimaal wordt doorlopen. Én dat er een test ontwikkeld wordt die naadloos op de hoge IVD standaarden aansluit. Met bekwame mensen wordt het ogenschijnlijk onmogelijke mogelijk gemaakt. Dat is inmiddels keer op keer gebleken.

Aanpassingen voorkomen door keuze voor kwaliteit

We borgen daarnaast dat de componenten die we in onze testen gebruiken zeker 10 jaar lang beschikbaar zijn. Dit doen we aan de hand van onder andere een vragenlijst, die we aan de verkopende partijen voorleggen. We verifiëren onder meer hoe lang een product al geleverd wordt, hoe groot de jaarlijkse productie is en of levering op de lange termijn gegarandeerd kan worden. Want is een IVD-product eenmaal af, dan kan de inhoud daarvan niet meer eenvoudig gewijzigd worden. De nieuwe testen en processen die voor aanpassingen nodig zijn, zijn ontzettend kostbaar en nemen veel tijd in beslag. Ze zijn echter noodzakelijk wanneer gehanteerde reagentia bijvoorbeeld niet meer leverbaar zijn en vervangen moeten worden. Dat willen we dus koste wat kost voorkomen.

Veel kostenefficiënter is het dus om gedegen onderzoek te doen en meteen met reagentia met een hoogstaande productkwaliteit en een lange toekomst te werken. Op de lange baan betaalt dat zich op vele manieren terug. U begrijpt; in kwaliteit, in efficiëntie en dus ook qua tijd.

Onze projectdriehoek

Onze werkwijze is altijd onderhevig aan onze projectdriehoek. Via de agile werkwijze, ontdekken we al in een vroeg stadium of de parameters aan onze eisen en afspraken voldoen en gaan we met opdrachtgevers overleggen of het aanpassen van Scope, Budget of Tijdlijnen nodig is.

Worden de componenten en reagentia niet uiterst zorgvuldig en met kennis en kunde ingezet, dan zijn de resultaten zoals gezegd immers niet hoogstaand. En we willen onze klanten binnen een beperkte tijdspanne bedienen, daar veel van de producten essentieel voor de gezondheid van patiënten en de monitoring van hun kwaliteit van leven zijn. En dat is uiteindelijk toch waar we het allemaal voor doen…

Meer over onze werkwijze

Productontwikkelingskosten versus productkwaliteit

Onze keuze voor kwaliteit en snelheid heeft als consequentie dat de productontwikkelingskosten minder worden gedrukt. Dat klinkt wellicht onaantrekkelijk, maar oordeel wat dat betreft niet te snel. Want onze klanten krijgen daar aan het einde van de rit wel een ander product mee in handen dan wanneer we voor een van de andere combinaties gekozen hadden. Bij een ‘snel en goedkoop’ productieproces bijvoorbeeld, zouden we een kostengericht aanpak moeten hanteren, waarbij de voor ons belangrijke pijlers als kwaliteit en aandacht in het gedrang zouden komen.

De hogere kosten voor onze grondstoffen, reagentia en mensen, betekenen meer kwaliteit, meer aandacht voor details, het neusje van de zalm qua professionals, efficiëntere productontwikkeling en dus ook snellere resultaten. Die combinatie maakt dat wij IVD-testen afleveren met een productkwaliteit waar wij 100% achter staan. Waar onze klant écht iets aan heeft. En de markt dus ook.

 

Omdat Future Diagnostics blijft groeien, komen er met regelmaat nieuwe functies vrij

Heb je interesse in een afwisselende en uitdagende baan? Houd dan onze vacaturepagina  in de gaten of stuur alvast jouw motivatie en cv op.

Careerspagina